Maguk mögött hagyták az őrületet. Csak a hogyan-tovább nem látszik. Nincs több koncert, sem lefoglalt stúdió. Harrison még Los Angelesben, szűk körben azt találta mondani: „ennyi volt, nem vagyok Beatle többé”. Nem tudni, mennyire gondolja komolyan, de az biztos, hogy most semmi más nem érdekli, mint hogy holnap felüljön a repülőre, és feleségével meg se álljanak Indiáig, ahol talán el fognak tudni tűnni a világ szeme elől.

Lennon épp megússza, hogy az együttes jövőjén kelljen tűnődnie. Már múlt héten megkezdte a How I Won The War című film forgatását a nyugat-németországi Celle NATO-bázisán – ki mással, mint Richard Lesterrel. Most először nem magát kell alakítania, hanem egy közlegényt egy (anit)háborús filmben. Gondolatelterelésnek tökéletes, főleg úgy, hogy már a frizurája sem emlékezteti Beatle-mivoltára:

beatles_lennon_haircut_19660906.jpg

Forrás: Beatles Bible

McCartneynak és Starrnak kevesebb dolga van, így nekik jut a megtiszteltetés, hogy a Melody Makertől épp egy újabb díjat vegyenek át a londoni GPO toronyban:

            

Közben Brian Epstein sincs túl jó bőrben. Attól tart, hogy teljesen feleslegessé válik a Beatles számára, ha végleg felhagynak a turnézással.

Elhúzódó vakációra korábban is volt példa, utoljára idén év elején, de akkor pontosan tudták, hogy milyen feladatok várnak rájuk, és közben keményen dolgoztak is az új dalokon. Most inkább az látszik, hogy mindannyian a többiektől távol keresnek elfoglaltságot maguknak. Baljós napok ezek az együttes életében, egészen olyan, mintha saját útjaikat kezdenék egyengetni.