Furcsán különböző végleteket sodor közel egymáshoz az élet. Tegnapelőtt konkrét zenével (vagy inkább szabad asszociációs hangkáosszal) próbálkozott a stúdióban, ma pedig egy régi vágású filmzene jelent meg Paul McCartney tollából.

paul-mccartney-family-way.jpg

 

Volt róla szó, hogy Lennon is közreműködik, de mivel ő a kamera másik oldalára állt egy egész más filmben, McCartney egymaga komponálta meg a Family Way című mozi zenéjét. Sokat ő sem bíbelődött vele; mire sor került a felvételekre, a Beatles új anyagon kezdett dolgozni az Abbey Roadon, a szerző így a filmzene stúdiómunkálataiba már nem folyt bele. Természetesen a mindig megbízható producer menedzselte ezt a projektet is, a lemez így George Martin Orchestra néven jött ki.

A lemez nem több, mint egy kirándulás a filmzenék világába, ahol a hanganyag csak egy a dramaturgiai funkciók között. Mégis érdemes jegyzőkönyvbe vennünk, hogy a mai nappal először került a boltokba zenei produktum egy Beatle-től, a Beatles nélkül. Távolról sem akkora jelentőségű a Family Way, mint az lett volna, ha végül másfél évvel ezelőtt a Yesterday jön ki Paul McCartney szóló kislemezeként (mert hát felmerült ez is). Az Lennonban bizonyosan törést okozott volna, így is rosszul viselte a történteket. Csak remélni lehet, hogy erre a filmzenére nem úgy tekint, mint egy szóló lemezre, amivel McCartney előbb jelentkezett, mint ő.