Angliában jóformán visszhang nélkül maradt a márciusban megjelent Lennon-nagyinterjú, de Amerikában mintha vérszagot szimatolnának. Az ott népszerű tinimagazin, a Datebook megszerezte a cikket, és a mai számában publikálta.

Nem is akárhogy. A szerkesztő, Art Unger a legbalhésabbnak ígérkező mondatokat emelte ki a címlapon:

beatles_datebook_kiemeles_1966.jpg

Forrás: Live For Live Music

Lennontól kiemelt szavai:

„Nem tudom, melyik fog előbb eltűnni, a rock ’n’ roll vagy a kereszténység”

A kontextus pedig:

„A kereszténység el fog tűnni. Megszűnik, megsemmisül. Erről még csak vitatkozni sem vagyok hajlandó. Igazam van és be is fog igazolódni. Már most népszerűbbek vagyunk, mint Jézus. Nem tudom, melyik fog előbb eltűnni, a rock ’n’ roll vagy a kereszténység. Jézussal nincs is semmi baj, de a követői ostobák és közönségesek. Ők csavarják ki úgy a dolgokat, hogy az számomra tönkreteszi az egészet.”

Ne legyen igazunk, de ha valahol, az Angliánál jóval konzervatívabb Államok némelyikében, ez könnyen kiverheti a biztosítékot.

Vagy ha nem ez, akkor McCartney Amerikára tett (szintén a címlapra került) megjegyzése: „Egy rohadt ország, ahol a feketék csak mocskos niggerek.” 

Ez is elég erős. Vajon Lennon vagy McCartney magvas gondolataiért átkozzák ki a jenkik a Japánban és a Fülöp-szigeteken már közellenséggé vált Beatlest?