Lennon elfogadta McCartney ötletét: hajlandó belebújni a fiktív zenekar, a Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band álruhájába. Ettől még senki ne gondolja, hogy háttérbe szándékozik vonulni. Sőt, mintha a kettőjük közötti konstruktív rivalizálás csak egyre termékenyebb lenne.

Lennonnak minden oka meglett volna rá, hogy önelégülten hátradőljön, miután olyan remekművet alkotott, mint a Strawberry Fields Forever, ehhez képest talán még nagyobb vállalkozásba, az A Day In The Life-ba fogott, s ebbe már aktívan bevonta McCartneyt is. De még ezzel sincs vége. Egy otthoni demófelvétel tanúsága szerint már megvan a következő dalötlete. A tévét sűrűn bámuló Lennonnak ennek a Kellog’s reklámnak a butyutasága akadt be:

Undorral vegyes örömét leli abban, hogy gúnyt űzzön abból a kispolgári életvitelből, ami ebbe a néhány másodpercbe sűrűsödött. Fogta hát a mellotronját, és ott folytatta, ahol a Rain szitkozódását abbahagyta. Nem is bírja ki röhögés nélkül (0:32-nél):

                                

Úgy látszik, Lennonnak elég volt a mélyre ásásból, és újra megtalálta a humorérzékét. A Strawberry Fields videó forgatásának szünetében vett egy XIX. századi cirkuszi plakátot, és azóta is annak az abszurditásán szórakozik. Nem lennénk meglepve, ha ebből is dal születne.

Ma egyébként elkészülnek a Penny Lane promóciós klipjének felvételeivel is, de jellemző, hogy ahhoz már nem vették a fáradságot, hogy Liverpoolba, az eredeti helyszínre utazzanak forgatni. Maradt a londoni Angel Lane.

beatles_pennylane_video_lennon_19670205.jpg

beatles_pennylane_video_19670205.jpg

Szintén tegnapi hír, hogy szerződést hosszabbítottak az EMI-jal. 1976-ig nem szabadulnak egymástól.